Om mig

Hej!
Cecilia Thorngren här. 
Jag är skådespelare och sångerska, utbildad på Teaterhögskolan
(i Helsingfors och Stockholm).

” Det handlar alltså om en teaterräv, som startat och drivit teater, men som på Boulevardteatern låter mycket gå i sångens tecken. Någon har kallat henne en Gudabenådad Kabarésångerska med 20-talslook. Nytorgets Maria Callas.”
Tidningen Kulturen.
Nåja, kanske inte riktigt Maria Callas.
Men ändå:

Senast filmade jag för SVT-produktionen Tjockare än vatten. Jag framträder med krogshower, revyer, kabaréer och sångföreställningar i olika musikaliska konstellationer från swingkapell till rockband. På min repertoar har jag sångklassiker på svenska av och med Anita Lindblom, Barbro Hörberg, Alice Babs, Karl Gerhard, Zarah Leander, Monica Zetterlund, Olle Adolphson. Hasse & Tage, Plura Jonsson, Peter LeMarc, Lars Forsell, Povel Ramel, Mauro Scocco m.fl.  Jag tolkar även sånger av Bob Dylan, Madonna, Leonard Cohen, Berthold Brecht, Kurt Weill, Jacques Brel och Léo Ferré. Jag tolkar och skriver sånger samt sjunger tillsammans med Tim Norell, Adrian Modiggård, Staffan Hellstrand, Mikael Wiehe m.fl. Samarbetar med bl.a. Eldkvarn, Claes von Heijne, Tony Thorén, Erik Fridell, Monica Nielsen, Jan ”Bumba” Lindqvist (Trio mé Bumba), Göte Wilhelmsson, Britt Damberg, Leo Lindberg Trio, kompositören Thomas Lindahl och legendaren Bernt Rosengren.

Jag har under åren givit ett stort antal egenkomponerade sångföreställningar där jag bl.a. tolkat svenska sångklassiker samt gjort egna översättningar. Jag har framträtt på Mosebacke och Södra Teatern och på de flesta stora och små scener i Stockholm och runt om i landet – exempelvis på Victoriateatern i Malmö. Och på den vägen är det. Jag uppträdde under 2014 bland annat tillsammans med Eldkvarn på Södra Teatern i Stockholm samt i Norrköping och genomförde flera bejublade soaréer på Sjömansinstitutet i Stockholm.

Förra året drog jag flera fulla hus på Sjömansinstitutet och slog publikrekord på Teaterstudio Lederman med sångföreställningen Ljuva livet. Under sommaren betvingande jag Söderborna med en tokhyllad intim spelning på Twang. Och Västeråsborna på deras stora gatufestival i juni. Och Bollnäsborna genom att avsluta Loses visfestival. För att inte nämna mitt senaste framträdande på Mosebacketerrassen tillsammans med Trio mé Bumba …

I september 2015 fyllde jag Boulevardteatern med succéföreställningen Sånger som bedårar, förfärar och förför och i december var jag tillbaka där för ett nytt gästspel – Hjärtats matroser. Sånger från städer och andra ställen. I år, 2016, har jag ännu en gång fyllt Twang till bristningsgränsen och haft ett lyckat gästspel på Victoriateatern i Malmö med min föreställning Sånger som bedårar, förfärar och förför. 

Den 26 maj kom jag åter till Boulevardteatern med mina musiker och Staffan Hellstrand som gästartist. Föreställningen hette Drömmar i Rött. 
 

Jag gillade det där soundet direkt: rakt, med små gester, personligt utan att ställa sig framför musiken. Det är den där mörka sältan i rösten och förmågan att vara ett med både text och musik som är så lockande.”

Thomas Lindahl